Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Välkryddad morotskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här kakan har mycket smak utan att vara alltför söt eller mäktig. Dubbelsats till stor långpanna, om du vill göra stor sats av denna kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, muskot och socker i en stor skål. Gör en fördjupningen i mitten.
  2. Vispa samman ägg och olja i en skål och häll blandningen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna morötterna och nötterna.
  3. Häll smeten i formen och jämna till. Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva med en provsticka i den tjockaste delen av kakan - stickan ska vara torr när den tas ur. Låt svalna i 15 minuter och stjälp upp kakan på galler för att kallna helt.
  4. Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.
  5. Garnera kakan med en del av toppingen och strö över nötterna. Servera resten av krämen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.