Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmande tomatsoppa

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här hittade jag på när jag hade köpt alldeles för många tomater. Min blev tre rejäla portioner, men man kan bara göra större sats genom att tillsätta mer tomater och lite mer vatten och crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i olivolja i en stor kastrull. Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen (jag lämnade skalet på, tycker inte de behöver skållas, det blir lika gott ändå, men kom ihåg att ta bort grenfästet).
  2. Tillsätt socker, rödvin, lagerblad, kajennpeppar, salt, svartpeppar, buljongtärning och vatten. Låt puttra under lock i ca 10-15 min. Tillsätt färska basilikablad.
  3. Plocka ur lagerbladen. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Servera med smulad fetaost för lite extra piff i soppan, samt ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.