Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbotten cheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

God dessert, påminner om fryst cheesecake, fast med mild ostsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela på äggen. Häll äggvitorna i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker i gulorna, vispa fluffigt.
  2. Vispa grädden till skum i en skål. Blanda försiktigt ner Philadelphiaost och Västerbottenost.
  3. Vispa vitorna hårt.
  4. Rör ihop med äggulesmeten. Vänd försiktigt ihop allt till en smet. Krossa pepparkakorna, lägg hälften i en form med lös kant.
  5. Häll i smeten. Strö på resten av kakorna. Fys 4-5 timmar. Servera med bär/frukt, eller vad man vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.