Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med forellrom och crème fraiche

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Praktisk paj för picknicken då den är lika god kall som varm. Vill man ändå ha den varm kan den värmas en stund på grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant. Nagga botten och förgrädda pajen i 5 minuter på 225°. Fäst gärna kanten med folie.
  2. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalen. Vispa ihop mjölken med äggen. Salta och peppra. Fyll pajskalet med äggsmeten.Grädda pajen i c:a 15 minuter på 225° eller tills fyllningen stannat och fått vacker färg.
  3. Garnera med creme fraiche, rom och klippt gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.