Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med stenbitsrom

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god paj att bla äta som en underbar förrätt i lagom stora tårtbitar på ett dekorativt salladsblad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kyl en timme. Sätt ugnen på 225 grader Smörj en pajform, kavla ut degen och klä formen.Nagga degen, Förgrädda i cirka 10 minuter.
  2. Riv osten Vispa ägg och grädde och tillsätt den rivna osten. Smaksätt med salt o peppar och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i cirka 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.
  3. Servera i tårtbitar med en klick av rom, crème fraiche, hackad lök och hackad gräslök . Svartpeppar efter behag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.