Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottepaj med forellrom och crème fraiche

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Praktisk paj för picknick då den är lika god kall som varm. Jag har även serverat med rödlök och stenbitsrom istället för forellrom och gräslök, det går precis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant. Nagga botten och förgrädda i 5 min på 225 g. Fäst gärna kanten med folie. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop mjölken med äggen. Salta och peppra. Fyll pajsalet med äggsmeten. Grädda i ca 15 min på 225 gr eller tills fyllningen har stannat och fått vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.