Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj-, blåbärs- och chokladpaj till många

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Den här pajen är helt enkelt ljuvlig och den blir garanterat succé på varje fest! Passar så bra när man ska bjuda många. Jag älska hur sötman i blåbären och vaniljen bryter mot havrens mustighet och chokladens bittra ton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna.
  2. Blanda havregryn, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och häll i. Rör ihop tills det blir en smulig deg.
  3. Ta hälften av smuldegen och fördela den i långpannan. Blanda bären med potatismjölet och strö dessa i pannan. Fördela chokladen över bären.
  4. Vispa vaniljvispen riktigt fluffig och bred den över bär och choklad. Strö över resterande smuldeg.
  5. Grädda i ungefär en halvtimme tills ytan börjar få lite färg. Servera ljummen med glass eller kall med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.