Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Söta musslor med blåbärsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt saffranet med lite av florsockret i en mortel. Rör smör och resten av florsockret, saffran, vaniljsocker och sirapen smidig. Blanda majsstärkelse med mjölet och rör ner det. Arbeta ihop till en deg.
  3. Smörj formarna med matfett och tumma ut degen i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna lite innan de stjälps upp på galler med bakplåtspapper.
  4. Vispa grädden och servera musslorna med en klick grädde och blåbär på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.