Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med mandelflarn och hjortron

 
Skriv ut

Underbart god dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 5 minuter. Skär vaniljstång på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg även med stången i kastrullen. Tillsätt grädde, mjölk och glukos.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Koka gräddblandningen och ta den från spisen. Vispa ner försiktigt i äggsmeten. Ställ blandningen på spisen och vispa konstant tills smeten tjocknat. OBS!! - Smeten får inte koka. Ta av från plattan och plocka ur vaniljstången. Tillsätt gelatinbladet och vispa tills det smält. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
  3. Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter. Servera helst direkt på kylda tallrikar (hemgjord glass är som godast direkt efter tillagning då den fortfarande är krämig och mjuk) eller ställ i frys.
  4. Flarn: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samtliga ingredienser i matberedaren eller i en bunke med elvisp och krokar till en jämn smet. Klicka ut smeten tunt på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 7 min.
  5. Sås: Mixa hjortron, florsocker och citronsaften till en slät sås. Servering: Lägg en stor kula glass i mitten på varje tallrik. Stoppa ett mandelflarn i glassen och klicka ut hjortronsåsen runt glassen. Avsluta genom att hälla över lite vispgrädde över glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.