Barndomens somrar med plättar och saft i bersån är ljuvliga minnen. Hög tid för repris alltså! Här får de nygräddade plättarna litet vuxensmak av en härligt god ricottakräm! Ur Allers nr 27/12.
Instruktioner
- Lägg fram de frysta hallonen så att de får tina.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjölk och ricottaost. Tillsätt därefter alla de torra ingredienserna och rör smeten slät.
- Värm upp en plättlagg och smörj den med matfett. Skeda smeten i fördjupningarna och grädda gyllenbruna plättar på medelvärme ca 4 minuter. Vänd dem efter halva gräddningstiden.
- Söta de tinade hallonen med florsocker och rör om till en sylt.
- Ricottagräddkräm:
Vispa grädden löst och vänd ned ricottan. Söta och smaksätt med florsocker och vaniljsocker och rör samman till en kräm.
- Servera plättarna nygräddade och lätt ljumma med tillbehören.
Publicerat den
9 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar