Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hemlagad vaniljsås. Utmärkt till Äppelkaka, rabarberpaj och liknande. God varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggulorna och hälften av sockret. (Vispa lätt.)
  2. Töm upp mjölken i en kastrull of strö i resten av sockret. Rör inte om!
  3. Tillsätt vaniljstången (eller extraktet) och koka upp. Försiktigt. Inte alltför hög värme. Låt det ta lite tid. Rör fortfarande inte om!
  4. Vispa gradvis ihop den uppkokta mjölken med socker-äggule-blandningen.
  5. Värm såsen över kokande vattenbad samtidigt som du rör om.
  6. Avbryt när såsen bildar en hinna på skeden eller om du upptäcker att det bildas mindre klumpar.
  7. Vispa ordentligt för att motverka eventuell klumpbildning.
  8. Ställ på avkylning såtillvida du inte föredrar att servera såsen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.