- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hemlagad vaniljsås. Utmärkt till Äppelkaka, rabarberpaj och liknande. God varm som kall.
Instruktioner
- Vispa ihop äggulorna och hälften av sockret. (Vispa lätt.)
- Töm upp mjölken i en kastrull of strö i resten av sockret.
Rör inte om!
- Tillsätt vaniljstången (eller extraktet) och koka upp.
Försiktigt. Inte alltför hög värme. Låt det ta lite tid.
Rör fortfarande inte om!
- Vispa gradvis ihop den uppkokta mjölken med socker-äggule-blandningen.
- Värm såsen över kokande vattenbad samtidigt som du rör om.
- Avbryt när såsen bildar en hinna på skeden eller om du upptäcker att det bildas mindre klumpar.
- Vispa ordentligt för att motverka eventuell klumpbildning.
- Ställ på avkylning såtillvida du inte föredrar att servera såsen varm.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar