Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vardagssallad med linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gröna linser är de vanligaste linserna och finns överallt. Enkla att tillaga och håller sig en vecka i kylen. Perfekta i en sallad, bara isberg, tomat och gurka ger inte mycket näring... Utgå från linserna (koka dubbel sats och förvara i kyl) lägg till det gröna du vill ha för varje dag och variera. Perfekt till all mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och koka i vatten och soja. Låt koka i ca 20 minuter.
  2. Häll av kokvattnet och blanda med olivolja, balsamvinäger, lite salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp linserna på en bädd av ruccola och bladspenat. Toppa med slantade morötter och tomater i klyftor, eller halverade cocktailtomater.
  4. Eller ta den sallad du vill, och de grönsaker du har hemma..
  5. Avsluta med lite flingsalt och gärna mer svartpeppar. Citronsaft om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.