Praktiskt, gott och jättefestlig fiskgratäng.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs purjon mjuk och glansig.
Bred ut purjon i en smord ugnssäker form.
Salta torskfiléerna och lägg dem ovanpå purjolöken. Strö över timjan.
- Potatismos:
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Pressa den i en potatispress och blanda med smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa moset runt formens kanter eller gör det enklare, klicka ut moset med en sked.
- Sås:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt vatten och fond, och låt koka 1 minut under vispning. Rör i grädde, skal och saft av apelsinen. Koka upp.
Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera med en blandad sallad.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar