Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårfin fiskgratäng med apelsin- och hummersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Praktiskt, gott och jättefestlig fiskgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs purjon mjuk och glansig. Bred ut purjon i en smord ugnssäker form. Salta torskfiléerna och lägg dem ovanpå purjolöken. Strö över timjan.
  2. Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den i en potatispress och blanda med smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset runt formens kanter eller gör det enklare, klicka ut moset med en sked.
  3. Sås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt vatten och fond, och låt koka 1 minut under vispning. Rör i grädde, skal och saft av apelsinen. Koka upp. Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.