Denna variant med rosmarin åt jag på en lokal restaurang i Aten och den var riktigt god.
Instruktioner
- Skär köttet i rätt stora bitar ca 5X5 cm, häll upp olja i en gryta och stek köttet så det får fin färg. Ta ur köttet och bryn smålökarna hela tills de får färg. Ha sedan ner köttet igen tillsammans med finhackad vitlök och vin och alla övriga ingredienser. Spä på med vatten så allt nästan täcks, men inte mer, och låt puttra i 1 1/2 - 2 timmar.
- Obs! Det skall vara mycket olivolja då blir det jättegott och glöm inte att det är nyttigt med olivolja. Om man vill ha lökarna lite fastare lägg i dom efter 30 minuter.
Gott med potatis till.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
min mamma är riktigt duktig på att göra stifado,men vi har inte potatis i. men om man lägger i linser blir det lite matigare o d e jätte gott.
Hej nu har jag ätit din Grekiska Stifado mycket gott kommer att göra flera gånger kram monica