Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm avokado med gorgonzola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varm avokado är en riktig delikatess! Den här är smaksatt med knaperstekt bacon och gorgonzola som ger en spännande brytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela avokadorna mitt itu, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg det i en skål med gorgonzolan i bitar. Mixa med mixerstav eller mosa med gaffel till en lite grov konsistens. Salta och peppra.
  2. Dela baconet mitt itu och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg fyra halva avokadoskal på en plåt med bakpapper. Fyll på med avokadokrämen. Baka i 200º ugn i 8-10 minuter.
  4. Stick ner baconbitarna i avokadon och strö över lite färsk timjan. Servera med salladsblad.
  5. En förrätt att njuta av!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.