Denna doftande varma bönsallad med tomat, vitlök och rosmarin tar fram Italiens ljuvliga smaker.
Instruktioner
- Halvera tomaterna och pressa ur så mycket kärnor som möjligt. Hacka sedan fruktköttet fint.
- Låt cannellini- och borlottibönorna rinna av och skölj dem väl. Låt rinna av.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i vitlöken och fräs cirka en minut så att oljan tar smak. Dela cocktailtomaterna i burken med en kniv. Tillsätt färska tomater och burktomaterna till vitlöken tillsammans med lagerblad och rosmarin, fräs cirka två minuter tills tomaterna börjar mjukna.
- Tillsätt bönorna tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda fem minuter tills vattnet har ångat av och såsen börjar fräsa. smaka av med salt och peppar och servera varmt.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar