Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm glassbakelse med nötmaräng och blåbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glace au four, det vill säga glass från ugnen, har förmodligen serverats i de flesta svenska hem. Men inte som här. Vår gratinerade glass är lik originalet, fast ytterligare raffinerad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grilleffekt. Vispa äggvitorna hårt, strö i sockret och vaniljsockret under kraftig vispning. Vänd ner hallelnötterna försiktigt. Varva glass, messmör och blåbär i portionsformar.
  2. Bred eller spritsa marängen ovanpå och gratinera hastigt i ugnen tills bakelserna fått fin färg. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.