Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm lakrits- och chokladbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En underbar bakelse som gömmer en krämig överraskning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 suffléformar i porslin eller teflon med smör. Det går även bra med muffinsformar i teflon. Vispa ihop ägg, äggulor, socker, vaniljsocker och lakrits pösigt. Hacka chokladen grovt och lägg den och smöret i en kastrull, smält på svag värme och rör tills det har smält.
  2. Dra av kastrullen från plattan och rör först i lite av äggsmeten och sedan resten. Rör till en jämn smet. Sikta vetemjöl och kakao genom en sil och vänd ner det i smeten. Fyll formarna och grädda ca 10-12 minuter.
  3. Ta ut formarna, lossa kanterna med en kniv och stjälp upp bakelserna. Pudra kakao över och servera bakelserna ljumma och mjuka med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.