En underbar bakelse som gömmer en krämig överraskning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj 6 suffléformar i porslin eller teflon med smör. Det går även bra med muffinsformar i teflon.
Vispa ihop ägg, äggulor, socker, vaniljsocker och lakrits pösigt.
Hacka chokladen grovt och lägg den och smöret i en kastrull, smält på svag värme och rör tills det har smält.
- Dra av kastrullen från plattan och rör först i lite av äggsmeten och sedan resten. Rör till en jämn smet. Sikta vetemjöl och kakao genom en sil och vänd ner det i smeten.
Fyll formarna och grädda ca 10-12 minuter.
- Ta ut formarna, lossa kanterna med en kniv och stjälp upp bakelserna.
Pudra kakao över och servera bakelserna ljumma och mjuka med vaniljglass.
Publicerat den
26 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar