Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker och snabb kaka/pudding som kan serveras som efterrätt eller som ett matigt mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljsocker i en bunke. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Jordgubbssylt: Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 minuter. Häll över i en skål och låt svalna något.
  4. Låt riskakan stå 5 minuter innan servering och servera med jordgubbssylten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.