Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta

Smörgåstårta är en riktig klassiker när det vankas fest! Och med den generösa fyllningen och dekorativa garnityren är det verkligen inte så konstigt. En kanske inte lika etablerad rätt är varm smörgåstårta som med sina smälta ost på toppen påminner om pizza. Liksom både kall smörgåstårta och pizza, är det bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan använda för ingredienser till din smörgåstårta. Ett smaskigt vardagsalternativ är att göra den varma smörgåstårtan på hönökaka och skinka. Med lite tomat och riven ost blir det ett bra alternativ till den hemmagjorda pizzan och kommer garanteras att mottas med hurrarop från familjens samtliga medlemmar. Lite festligare blir den varma smörgåstårtan tillsammans med kyckling och bacon. Matklubben har en mängd olika recept att välja bland!


Sätt ugnen på 200 grader. Klipp bacon eller strimla skinkan strimmla purjon i tunna skivor och champinjonerna i skivor. Stek bacon/skinka purjo och champinjoner. Blanda i creme fraichen och salta, p...

20 min
4-8
17

Skär bacon och purjolöken i mindre bitar. Fräs i en stekpanna och tillsätt sedan paprikan. Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. Lägg upp två halvor på en plåt....

6
9

Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1: Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran. Lägg nu denna röra på...

6
8

Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja....

6

Botten fyllningen: Fin hacka alla grönsaker eller mixa till småbitar,lägg allt i en kastrull och låt det puttra så allt blir mjukt. Tillsätt Ostronsås tills rätt sällta uppstår. Tag ett durkslag slå...

2 h
13-16
5

Fyllning 1: Koka äggen hårt, skala och hacka dom. Blanda äggen med kaviaren, majonnäsen och den hackade dillen. Salta och peppra efter smak. Fyllning 2: Klipp baconet i smala bitar och hacka p...

8-10
4

Skiva bacona i små bitar, stek och låt det sedan dra på papper så att fettet försvinner. Rör ihop baccon, med stekta champinjoner, paprika och purjolök i creme fraichen. Lägg hönökakorna så att det...

30 min
4

Obs! Dubbla ingredienserna om ni bara använder er av en fyllning! Blir då en halvmåne tårta. Sätt igång ugnen på 200 grader. Gärna bara övervärme då undre brödet lätt kan bli hårt vid över och unde...

45 min
3-4

Stek purjolök, bacon och champinjoner. Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och svampkrydda Smöra brödet, fördela fyllningen i två lager. Översta lagret: Skiva tomater och ost och täck tårtan. Grat...

2-4

Stek lök och bacon låt sen kallna. Blanda bacon och lök i cremefraichen, salt, peppar. Lägg 2 bitar polarkakan på en ugnsplåt lägg på ½ av fyllningen på med nästa lager polarkaka och resten a...

30 min
10

Skär bacon fint i mindre bitar, likaså purjolöken. Fräs upp i en kastrull och tillsätt champinjonerna. Krydda med cayennepeppar eller svartpeppar! Ta bort från plattan och blanda alltsammans med creme...

4
13

• Tärna bacon o skinka. Fräs i en stekpanna o lägg över i en gryta. • Tärna paprika, hacka lök, pressa vitlök o fräs detta tillsammans med svamp. Lägg över i grytan. • Häll cremefraichen i grytan....

30 min
4
8

Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Smält matfe...

8-10
3

Fräs färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Blanda ner morötter och tomater. Smaksätt med salt, peppar, vitlök och timjan. Sjud röran i ca 10 minuter. Fräs lök och svamp tills det "knäp...

10-12
1

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp bacon i små bitar och finhacka purjon, svampen. Stek bacon, purjo, svamp. Blanda med creme fraiche och smaksätt med salt och peppar. Fördela fyllningen på 2 skivo...

4

Sätt ugnen på 200°C Lägg två bröd på plåt (gärna med bakplåtspapper under, blir väldigt kletigt annars). Lägg på skinkskivorna. Skär brieosten i tunna skivor och lägg ovanpå. Blanda ihop ketch...

1 h
8-10

Lägg 6 brödskivor i en ugnsäker form. Blanda fyllning 1: Hacka och bryn löken, häll över tomaterna, grädden och paprikan hackad i bitar. Bred fyllningen över bröden. Blanda smör och persilja...

1 h
6

Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Rosta bröd och lägg en klick av röran på.garnera med dillvippa och citron skiva. Till soppa Forma röran till en puck i tallriken gar...

1
8

Koka äggen. Hacka och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna medan äggen fortfarande är varma. Serveras kallt som pålägg eller fyllning....

20 min
4

Vispa upp grädden i en bunke, blanda sedan i majonäsen, senap, tonfisk/skinkan, purjolöken och riktligt med dill & persiljan. Lägg upp polarkakan och bred på blandningen på två våningar. Kläm ihop...


I ugn: Blanda alla torra ingredienser med mjölet och grovriv moroten. Smält smöret och tillsätt vattnet, låt bli 40-45 grader. Häll vattnet i en bunke och blanda i mjölblandningen sen morötterna....

3 h
1

Lägg formfranskan 4x3 på en plåt. Skär tomaterna och löken i bitar och fräs i stekpanna tills nästan all vätska är borta.Lägg tomater och lök på understa lagret bröd. Lager 2: Bred persiljesmör (...

1 h 30 min
12
3

Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda kyckling, majs, rostad lök, den rivna osten och créme fraiche i en bunke, smaksätt med grillkrydda och curry. Lägg polarkakan, två halvmånar så det blir en...

3

Skiva löken tunt, stek på svag värme tills den blir gyllenbrun. Låt kallna. Kantskär brödet och smörj en långpanna med lite olja och täck pannan helt med brödet. Rör ihop majonnäs och gräddfil, bla...

45 min
8-10
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.