- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Istället för vanlig smörgåstårta
Instruktioner
- Koka äggen.
Börja med att göra stuvningen på smör, mjöl, mjölk och kryddorna.
Lägg i den klippta skinkan, skiva purjolöken, champinjonerna och dillen.
Hacka äggen, vispa grädden rätt hårt, blanda i majonnäsen efter smak. Blanda i äggenoch smaka av med salt & peppar.
- Till denna smörgåstårta kan man med fördel använda långfranska, typ Pågens Rasker.
- Lägg, på en plåt, ut brödet och bred på stuvningen på 1:a och 3.e lagret. På 2: lagret bres äggröran.
Avlsuta med att lägga ytterligare ett 4:e lager med bröd där läggs hyvlad ost och överst lägg skivade tomater.
- Gratinera, i ugnens nedre del, till den blir genomvarm på 175 grader.
Serveras med en god sallad
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
DET HÄR VAREN MYCKET BRA SMÖRGÅSTÅRTA FÖR MEJ OCH MIN MAN.TACK FÖR DET RECEPTET...MVH.BITTAN.