Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Istället för vanlig smörgåstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen. Börja med att göra stuvningen på smör, mjöl, mjölk och kryddorna. Lägg i den klippta skinkan, skiva purjolöken, champinjonerna och dillen. Hacka äggen, vispa grädden rätt hårt, blanda i majonnäsen efter smak. Blanda i äggenoch smaka av med salt & peppar.
  2. Till denna smörgåstårta kan man med fördel använda långfranska, typ Pågens Rasker.
  3. Lägg, på en plåt, ut brödet och bred på stuvningen på 1:a och 3.e lagret. På 2: lagret bres äggröran. Avlsuta med att lägga ytterligare ett 4:e lager med bröd där läggs hyvlad ost och överst lägg skivade tomater.
  4. Gratinera, i ugnens nedre del, till den blir genomvarm på 175 grader. Serveras med en god sallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 30 december 2010

    DET HÄR VAREN MYCKET BRA SMÖRGÅSTÅRTA FÖR MEJ OCH MIN MAN.TACK FÖR DET RECEPTET...MVH.BITTAN.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.