Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm tonfiskgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna gryta gav mig en 5:a på hemkunskapen på 70-talet. Den håller än idag. Låt er inte avskräckas av kombinationen, den är verkligen supergod, billig och nyttig. Dom som smakat vill alltid ha receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken, skär äpplet i småbitar. Fräs lök , äpple och curryn i margarinet. Tillsätt vatten, buljong och tomatpurén. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Tillsätt ärtorna eller majsen. Låt koka ytterligare någon minut. Red av med 1 tsk potatismjöl utrört i ½ dl vatten. Tillsätt tonfisken, låt grytan få ett uppkok men inte mer, då kan tonfisken bli söndermosad.
  2. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • malmbomlang 20 november 2011

    Jättegott som det är och en grymt bra studentmaträtt! Blir lite extra fart med en tsk sambaolek i!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.