Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass.
Tar bort bilden
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar
(ca 6 cm i diameter).
- Smält choklad och smör på svag värme.
- Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
- Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
- Hallonglass: Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar