Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegeschnitzel med glöggkokt rödkål och saltrostad potatis

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den krispiga schnitzeln och salta potatisen passar fint med kryddig, söt och lite ättikssyrlig kål som fått koka i glögg. En ny julbordsfavorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen ren och torka den. Täck botten på en ugnsfast form eller en liten långpanna med grovsalt. Häll i potatisarna och täck med resten av saltet. Baka i 25-30 minuter eller tills potatisen är mjuk inuti.
  2. Strimla rödkålen och rödlöken och fräs glansiga i smöret i en stor kastrull eller gryta. Häll på de andra ingredienserna och låt puttra tills vätskan kokat in eller ca 30 minuter. Smaka av med lite salt och kryddpeppar.
  3. Tillaga schnitzlarna enligt anvisning på förpackningen och servera dem med den saltrostade potatisen och den glöggkokta rödkålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.