Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk filorulle med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spröd filodeg fylld med färg- och smakrika grönsaker och smält ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i morötterna, koka 5 minuter, lägg i broccolibuketterna och koka ytterligare 1 minut. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  2. Smält margarinet i en stekpanna på hög värme. Lägg i löken och fräs 2-3 minuter tills den har mjuknat. Lägg i champinjonerna och låt fräsa 5 minuter. Tillsätt broccolin och morötterna och fräs 1 minut under omrörning.
  3. Blanda ner mjölet och fräs 1 minut. Sänk värmen och rör ner mjölken lite i taget. Höj till medelvärme och låt sjuda under omrörning cirka 3 minuter tills såsen tjocknar. Rör ner osten och rör om tills den har smält. Blanda ner dillen, smaka av med salt och peppar och ta av från värmen.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett filodegsark på arbetsbordet och pensla med smält margarin. Lägg på ett ark och pensla igen med margarin. Upprepa med resten av filoarken. Skeda på grönsaksblandningen i mitten på arken, lämna en kant på 5 cm på båda sidor. Vik långsidorna över grönsaksblandningen och vik sedan in kortsidorna under. Lägg över på plåten med kortsidornas skarvar nedåt. Grädda 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 10 minuter tills paketen blivit gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.