- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
De här vegetariska frikadellerna smakar precis som vanliga köttbullar.
Instruktioner
- Koka upp 3 liter vatten med buljong i en stor kastrull.
Mixa mandel med en stavmixer.
Grovriv lök och blanda med mandeln, riven ost, ströbröd, salt, svartpeppar, äggen och 2 msk vatten i en bunke. Forma smeten till ca 25 bullar.
Låt bullarna sjuda i buljongen i 6 minuter.
Ta upp bullarna med en hålslev och låt dem rinna av (spara vattnet).
Skölj ruccola. Skär tomaterna i klyftor och broccolin i buketter och bitar.
Smält smör i en stekpanna och stek frikadellerna i två omgångar på hög värme i 2 minuter/omgång. Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de får färg.
Koka pasta i buljongvattnet.
Tillsätt broccolin de sista 4 minuterna av pastans koktid.
Blanda pastan och broccolin med ruccolan och tomaterna i en stor skål.
Ringla över olivolja, salt och svartpeppar.
- Servera med frikadellerna.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar