Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska frikadeller med pastasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

De här vegetariska frikadellerna smakar precis som vanliga köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 liter vatten med buljong i en stor kastrull. Mixa mandel med en stavmixer. Grovriv lök och blanda med mandeln, riven ost, ströbröd, salt, svartpeppar, äggen och 2 msk vatten i en bunke. Forma smeten till ca 25 bullar. Låt bullarna sjuda i buljongen i 6 minuter. Ta upp bullarna med en hålslev och låt dem rinna av (spara vattnet). Skölj ruccola. Skär tomaterna i klyftor och broccolin i buketter och bitar. Smält smör i en stekpanna och stek frikadellerna i två omgångar på hög värme i 2 minuter/omgång. Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de får färg. Koka pasta i buljongvattnet. Tillsätt broccolin de sista 4 minuterna av pastans koktid. Blanda pastan och broccolin med ruccolan och tomaterna i en stor skål. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar.
  2. Servera med frikadellerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.