En enkel och god vegetarisk burgare får du av grillad aubergine, halloumi och pesto.
Instruktioner
- Peston:
Mixa basilika och solrosfrön. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
- Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva halloumiosten. Dela brödet. Fräs tomaterna i olja ca 1 minut.Pensla aubergineskivorna med olja och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra.
- Hetta upp smöret i en liten panna. Stek halloumiskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut. Rosta hamburgerbrödet,½ bröd per person.
- Toppa brödhalvorna med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.
Publicerat den
3 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar