Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegoburgare med aubergine och halloumi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och god vegetarisk burgare får du av grillad aubergine, halloumi och pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Peston: Mixa basilika och solrosfrön. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
  2. Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva halloumiosten. Dela brödet. Fräs tomaterna i olja ca 1 minut.Pensla aubergineskivorna med olja och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra.
  3. Hetta upp smöret i en liten panna. Stek halloumiskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut. Rosta hamburgerbrödet,½ bröd per person.
  4. Toppa brödhalvorna med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.