Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd med nötklick

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Barnsligt goda bullbitar med ljuvlig fyllning av nötter och muscovadoråsocker som toppas med nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till ca 35 grader. smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Rör ner salt, ev kardemumma, socker och äggula. Blanda i hälften av mjölet.
  2. Klicka i smöret under omrörning. Arbeta in det mesta av det resterande mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 50 minuter.
  3. Kavla ut degen på bakpapper, lagom till en liten långpanna ca 25x35 cm. Lyft över till formen och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Rör smör och muscovadosocker smidigt. Blanda i nötterna. Gör små gropar i degen och klicka i fyllningen. Låt jäsa ca 10 minuter. Vispa ägget lite lätt och pensla kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna under duk.
  6. Smält nougaten i en skål över vattenbad och ringla den över kakan. Låt stelna. skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.