Barnsligt goda bullbitar med ljuvlig fyllning av nötter och muscovadoråsocker som toppas med nougat.
Instruktioner
- Värm mjölken till ca 35 grader. smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Rör ner salt, ev kardemumma, socker och äggula. Blanda i hälften av mjölet.
- Klicka i smöret under omrörning. Arbeta in det mesta av det resterande mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 50 minuter.
- Kavla ut degen på bakpapper, lagom till en liten långpanna ca 25x35 cm. Lyft över till formen och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och muscovadosocker smidigt. Blanda i nötterna. Gör små gropar i degen och klicka i fyllningen. Låt jäsa ca 10 minuter. Vispa ägget lite lätt och pensla kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Låt kallna under duk.
- Smält nougaten i en skål över vattenbad och ringla den över kakan. Låt stelna. skär upp i rutor.
Publicerat den
28 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar