Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vietnam-nam med kyckling och nudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Thaibasilika ger en härlig lakritston, men du kan också ta mynta eller koriander - eller alla örterna. Strö över hackade jordnötter om du vill lyxa till det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ca 7 dl vatten. Lägg nudlarna i en bunke och häll över det varma vattnet. Låt stå 5 minuter. Häll av vattnet.
  2. Stek kycklingfärs och vitlök i oljan. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten. Halvera tomaterna och tillsätt dem till färsen. Salta och peppra. Stek några minuter.
  3. Blanda fisksås, olja, limejuice och socker till en dressing. Lägg salladen i botten på ett uppläggningsfat eller i portionsskålar. Lägg på nudlar, kycklingfärs och färska örter. Häll över lite dressing och servera resten vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.