Saftig fläskfilé med läcker kantarellcréme. Serveras med en färgglad rotsakspytt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mortla enbären med salt och peppar till en grov röra. Gnid in köttet med blandningen. Linda in filén i bacon, bryn den hastigt i smör innan du steker den i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, 20-30 minuter.
- Rensa och dela svampen, skala och grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar "knäppa". Låt löken fräsa med på slutet. Salta och peppra.
- Grovhacka persiljan. Ta undan några fina kantareller till garnering. Mixa resten av svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och kör till en puré.
- Ansa, skala och tärna rotsakerna i centimeterstora bitar. Koka dem nästan helt mjuka, låt rinna av. Inför serveringen, bryn dem i smör och smaka av med salt och peppar.
- Dela köttet i bitar och lägg upp på tallrik med rotsaker och kantarellcréme. Garnera med några kantareller.
Publicerat den
16 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar