Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vild fläskfile med kantarellcréme

 
Skriv ut

Saftig fläskfilé med läcker kantarellcréme. Serveras med en färgglad rotsakspytt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mortla enbären med salt och peppar till en grov röra. Gnid in köttet med blandningen. Linda in filén i bacon, bryn den hastigt i smör innan du steker den i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, 20-30 minuter.
  3. Rensa och dela svampen, skala och grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar "knäppa". Låt löken fräsa med på slutet. Salta och peppra.
  4. Grovhacka persiljan. Ta undan några fina kantareller till garnering. Mixa resten av svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och kör till en puré.
  5. Ansa, skala och tärna rotsakerna i centimeterstora bitar. Koka dem nästan helt mjuka, låt rinna av. Inför serveringen, bryn dem i smör och smaka av med salt och peppar.
  6. Dela köttet i bitar och lägg upp på tallrik med rotsaker och kantarellcréme. Garnera med några kantareller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.