Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildris- och linssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig vegetarisk GI-soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök och purjo och fräs i 1 msk olivolja i en stekpanna några minuter. Häll över i en kastrull, tillsätt hackade tomater och pressad vitlök och låt puttra på svag värme medan du skär de övriga grönsakerna i lagom stora bitar.
  2. Fräs de skurna grönsakerna i resten av oljan och blanda ner dem i kastrullen tillsammans med ris, buljong och hackad persilja. Koka sakta under lock.
  3. Tillsätt linserna när ca 10 minuter återstår av koktiden på riset (som du ser på paketet). Rör om några gånger under koktiden. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja och servera med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.