Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbär i vingelé med sabayon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en lätt dessert som passar särskilt bra på sommaren eller efter en tung middag. Pröva gärna att byta ut vinbären mot andra bär eller variera desserten genom att servera citron- och mandelskorpor eller citronmedeleiner till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vin och honung och smält det uppmjukade gelatinet i den varma vätskan. Låt svalna något.
  2. Fördela vinbären i 6 portionsglas och häll på vingelén så att den nätt och jämnt täcker bären. Ställ in i kylen och låt stå tills det stelnar, 3-4 timmar.
  3. Koka upp socker och vatten till de sockrade vinbären och låt svalna. Doppa en vinbärsklase åt gången i den kalla lagen, rulla i socker och låt torka till sockerkrispiga klasar.
  4. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Blanda vaniljfrön, vin, äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa över hett vattenbad till tjock och fluffig konsistens. Servera den nyvispade sabayonen till vingelén och häng en klase sockrade vinbär på glasets kant.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.