Det här är en lätt dessert som passar särskilt bra på sommaren eller efter en tung middag. Pröva gärna att byta ut vinbären mot andra bär eller variera desserten genom att servera citron- och mandelskorpor eller citronmedeleiner till.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vin och honung och smält det uppmjukade gelatinet i den varma vätskan. Låt svalna något.
- Fördela vinbären i 6 portionsglas och häll på vingelén så att den nätt och jämnt täcker bären. Ställ in i kylen och låt stå tills det stelnar, 3-4 timmar.
- Koka upp socker och vatten till de sockrade vinbären och låt svalna. Doppa en vinbärsklase åt gången i den kalla lagen, rulla i socker och låt torka till sockerkrispiga klasar.
- Snitta och skrapa ur vaniljstången. Blanda vaniljfrön, vin, äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa över hett vattenbad till tjock och fluffig konsistens. Servera den nyvispade sabayonen till vingelén och häng en klase sockrade vinbär på glasets kant.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar