- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En syrlig och fräsch dessert som min syster
bjudit på många gånger!
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
- Blanda ingredienserna till fyllningen.
Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
- Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
- Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar