Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En syrlig och fräsch dessert som min syster bjudit på många gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
  3. Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
  4. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.