Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokt laxfilé med dill- och kaprissås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Festmat i lunchlådan. passar som söndagsmiddag, det som blir över tas med i måndagens matlåda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxbitarna i en kastrull, precis så laxen får plats. Häll över hälften av vinet och lite vatten så att filéerna täcks. Koka upp och småkoka 6 minuter under lock. Ta bort kastrullen från spisen. Häll av spadet.
  2. Hetta upp oljan och fräs löken i någon minut i en stekpanna. Häll i vinet. Koka ihop en aning. Tillsätt citronjuicen, kapris och koka en minut till. Ta bort pannan från spisen och rör ner créme fraiche, lite salt och peppar samt dill.
  3. Servera laxen med såsen och lättkokta grönsaker. Sockerärtor och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.