Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokta päron med kryddig nötfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En elegant efterrätt som kan göras klar i god tid före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Skär bort en tunn skiva undertill så att päronen kan stå upp och gröp ur kärnhusen med tesked. Skrapa fröna ur vaniljstången ned i en stor kastrull och lägg i resten av vaniljstången samt apelsinjuice, rödvin, socker, citronskal, kryddnejlika och kanel. Koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg försiktigt ned päronen på sidan av kastrullen och sjud dem i 30 minuter eller tills de mjuknat (tiden beror på hur mogna päronen är.) Vänd päronen ofta under koktiden.
  2. Ta upp päronen ur lagen med hålslev och ställ dem åt sidan för att svalna. Sila lagen, häll tillbaka den i kastrullen och låt den koka ihop till en sirapsaktig sås. Låt såsen svalna.
  3. Rosta hasselnötterna i förvärmd ugn i 200 grader i 5 minuter tills de fått en gnutta färg. Låt dem svalna. Lägg dem i en matberedare och mal dem, tillsätt övriga ingredienser och kör med pulsknappen tills allt blandats.
  4. Fördela fyllningen i de urgröpta, kokta päronen och bred ut den i ett tunt lager på undersidan (då blir det lättare att få päronen att stå upp på serveringsfatet) Servera med såsen hälld över och en klick créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.