Jättegod, lite morotskaka-stuket
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader, rosta sötpotatisen i ca 30-40 min.
När dem har svalnat, ta bort skal och mosa med gaffel till en pure.
- Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och mjöla 2 formar i 20 cm i dm.
Använd en elvisp att vispa ägg och socker ca 5 min.
Tillsätt olja, vispa på, tillsätt den kallna potatisen och vispa till en smet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, muskot sikta ner det i potatissmeten.
Rör efterhand vanijsocker och vatten.
Tillsätt sist 1,5 dl nötter och rör ner.
Häll smeten i formarna och ställ i ugnen på nedersta falsen i ca 40-45 min. Låt svalna helt.
- Hacka undertiden den vita chokladen.
Häll upp 2,5 dl grädde i en kastrull, häll över det på chokladen, rör tills allt är smält. Svalna i 30-40 min.
När den har svalnat helt. Vispa resterande grädden och häll den i chokladsmeten försiktigt och rör om.
- Skär kakan i 2 delar så det blir 4 st.
Bred choklad mixern på bottnarna och lägg på varandra.
Bred över hela tårtan och häll på dem sista nötterna på.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar