Den Italienska citronlikören Limoncello är pricken över i:et i denna ljuvligt citrondoftande tårta. Går givetvis bra med citronsaft också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smröet i en kastrull och ta från värmen. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smöret. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladsmöret, limoncello eller citronsaft och mjöl. Rör till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och ställ den kallt.
- Koka upp grädden till glasyren i en kastrull, ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden. Rör tills chokladen smält. Blanda i limoncello eller citronsaft och låt glasyren tjockna något i kylen. 5-10 minuter.
- Bred den sedan över den kalla kakan. Garnera med physalis eller med bär och ställ kallt till serveringen.
Publicerat den
15 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar