Denna frusna tårta passar lika bra till kaffet som till dessert efter en god middag. Låt den festliga tårtan stå framme i rumstemperatur en stund innan den serveras.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
- Lägg nötterna i en handduk och gnugga dem mot varandra. Släng bort skalresterna. Hacka nötter och choklad grovt.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är toppig och fast. Vänd ner nöt- och chokladhack. Bred ut marängsmeten i en bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter.
- Grädda marängbottnen i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt bottnen svalna i formen.
- Gör parfaiten. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden. Vänd ner chokladen och äggulorna i grädden. Häll chokladparfaiten ovanpå bottnen i formen och ställ in tårtan i frysen 3-4 timmar.
- Gör garneringen. Ta ut tårtan ur frysen. Smält chokladsorterna var för sig och ringla chokladen över tårtan.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar