...doppade i smält vit choklad och apelsinsocker.
Instruktioner
- Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Tillsätt fröna i gräddblandningen.
- Låt koka upp. Låt sedan blandningen dra i ca en timme så att
smakerna kommer fram.
- Värm sedan allt igen och sila den över den finhackade chokladen.
- Rör till en slät massa, tillsätt smör och Grand Marnier.
Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rums- temperatur tills den stelnar.
Ställ sedan in i kyl ca 30 min.
- Riv under tiden skalet av en apelsin och blanda med strösocker. Låt torka.
- Ta sen ut formen ur kylen, skär tryffeln i bitar och forma till kulor.
- Doppa i smält vit choklad och strö över apelsinsocker. Förvara svalt och servera rumstempererade.
Publicerat den
3 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar