Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtryffel med vanilj, stjärnanis och apelsin

 
  • Serverar: 100 portioner
Skriv ut

...doppade i smält vit choklad och apelsinsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna i gräddblandningen.
  2. Låt koka upp. Låt sedan blandningen dra i ca en timme så att smakerna kommer fram.
  3. Värm sedan allt igen och sila den över den finhackade chokladen.
  4. Rör till en slät massa, tillsätt smör och Grand Marnier. Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rums- temperatur tills den stelnar. Ställ sedan in i kyl ca 30 min.
  5. Riv under tiden skalet av en apelsin och blanda med strösocker. Låt torka.
  6. Ta sen ut formen ur kylen, skär tryffeln i bitar och forma till kulor.
  7. Doppa i smält vit choklad och strö över apelsinsocker. Förvara svalt och servera rumstempererade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.