En lyxig efterrätt med både mörk och vit choklad. En dröm för chokladälskaren.
Instruktioner
- Börja med botten. Bryt blockchokladen i bitar och lägg i en skål. Värm i mikron till chokladen smälter eller smält i ett vattenbad.
- Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt en äggula i taget, använd elvispen. Rör ner choklad, apelsinskal och mjöl och kör med elvispen till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen skål/bunke. (Det ska gå att vända upp och ner på bunken.)
- Vänd ner äggvitorna i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en sked, EJ elvisp.
- Häll smeten i en rund form smörad och bröad, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Gör glasskrämen: Bryt den vita blockchokladen i bitar och lägg i en skål. Kör den i mikron till chokladen smälter eller smält i vattenbad.
- Vispa grädden medelfast. Rör ner chokladen i grädden och rör om så att det blir blandat.
- Häll smeten ovanpå den kalla bottenkakan. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Tina tårtan 45-60 minuter i rumstemperatur innan den ska serveras. Garnera med riven mörk choklad, som du fixar lätt med osthyvel på kanten av en chokladkaka eller använd annars rivjärn.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sonen tyckte den var toppen och mannen botten. Smaken är väldigt olika. Jag själv tyckte sådär, så betyget får blir tre.