- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket trevlig soppa som mellanrätt
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala sparrisen varsamt med sparris- eller potatisskalare. Skiva den tunt och blanda med grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp och sjud tills sparrisen är helt mjuk
- 2. Mixa till en slät kräm med mixerstav eller i matberedare. Sila genom finmaskig sil, smaka av med salt och rör ner äggulorna.
- 3. Häll upp i 6 ugnssäkra djupa tallrikar eller portionsformar som rymmer minst 1 dl. Ställ formarna i en lång panna, sätt in i nedre delen av ugnen och häll på varmt vatten upp till hälften på formarna grädda c:a 30 minuter, ta ut och låt svalna
- 4. Skär bort brödets kanter och bryt små bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i brödbitar och rosta dem gyllenbruna och frasiga under omröring. Häll upp i en skål och smaka av med salt, peppar, citronskal och gräslök. Låt svalna.
- 5. Skeda upp små ägg av rom på crémen och strö brödet runt om. Servera.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar