Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och salviaspäckad majskyckling med sallad på spetskål och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tvkocken Tina gjorde det här på sin resa genom Sverige, det här var i Skåne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Stick in den skivade vitlöken och salvia under skinnet på kycklingen. Bryn kycklingen i stekpanna med skinnsidan nedåt i 5-7 minuter. Skinnet ska bli gyllenbrunt.
  2. Sätt därefter in kycklingen i ugnen i ca 20 minuter. Skiva kålen, bryn den i smör och olja tills den blir gyllenbrun. Lägg upp den i en skål.
  3. Skiva äpplena och rädisorna, blanda med kålen. Hacka löken och blanda ner även den. Ringla över lite rapsolja och balsamvinäger. Strö över russinen och sesamfröna. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.