Saftigt och smakrikt kött som serveras med grön örtsås och ris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en ugnssäker form och ringla i lite olivolja.
Skala och dela vitlöksklyftorna i smala stickor, gör små fickor med en vass kniv runtom kotlettraden och stick in vitlöksbitarna.
- Klappa in kotlettraden med salt och peppar. Hacka de färska timjankvistarna lite slarvigt och klappa in runtom steken.
Lägg den i formen och droppa över resten av olivoljan.
Stick in en kött termometer och ställ formen i mitten av ugnen.
- Gör såsen under tiden som köttet står i ugnen.
Fräs löken mjuk i olivolja. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka några minuter. Lägg örtkryddorna i en matberedare eller mixer.
- Häll på den heta buljongen och kör någon minut.
Lägg över i en kastrull tillsammans med crème fraiche.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Håll varmt.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen och värm sockerärter.
- Kontrollera köttet i ugnen, när termometern visar 85 grader är kotlettraden färdig.
Ta då upp köttet och låt det vila, invirat i smörpapper minst 10 minuter före tranchering.
- Blanda ner paprikabitarna i riskoket när några minuter återstår.
Skär köttet i skivor och servera med såsen och tillbehören.
Publicerat den
19 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar