Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksspäckad kotlettrad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt och smakrikt kött som serveras med grön örtsås och ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en ugnssäker form och ringla i lite olivolja. Skala och dela vitlöksklyftorna i smala stickor, gör små fickor med en vass kniv runtom kotlettraden och stick in vitlöksbitarna.
  3. Klappa in kotlettraden med salt och peppar. Hacka de färska timjankvistarna lite slarvigt och klappa in runtom steken. Lägg den i formen och droppa över resten av olivoljan. Stick in en kött termometer och ställ formen i mitten av ugnen.
  4. Gör såsen under tiden som köttet står i ugnen. Fräs löken mjuk i olivolja. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka några minuter. Lägg örtkryddorna i en matberedare eller mixer.
  5. Häll på den heta buljongen och kör någon minut. Lägg över i en kastrull tillsammans med crème fraiche. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och värm sockerärter.
  7. Kontrollera köttet i ugnen, när termometern visar 85 grader är kotlettraden färdig. Ta då upp köttet och låt det vila, invirat i smörpapper minst 10 minuter före tranchering.
  8. Blanda ner paprikabitarna i riskoket när några minuter återstår. Skär köttet i skivor och servera med såsen och tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.