Hur enkelt som helst, allt i en och samma gryta.
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter.
Putsa eventuellt kotlettraden och ta bort lite fett.
Gnid in köttet med ingefära, honung, rosmarin, salt och peppar.
Skala lökarna, skrubba potatisen, skala och skär morötterna i bitar. Lägg allt i grytan och kotlettraden ovanpå.
Kärna ur och skär äpplet i grova klyftor och lägg dem runt köttet. Strö över russin och dadlar och häll på äppeljuicen. Sätt på locket och ställ in i kall ugn.
- Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå inne i ca 1 1/2 timme. Ta av locket de sista 15 minuterna så att köttet får lite färg. Skär upp kotlettraden i portionsbitar och servera med tillbehören och den goda skyn.
Publicerat den
9 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar