Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettrad i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hur enkelt som helst, allt i en och samma gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter. Putsa eventuellt kotlettraden och ta bort lite fett. Gnid in köttet med ingefära, honung, rosmarin, salt och peppar. Skala lökarna, skrubba potatisen, skala och skär morötterna i bitar. Lägg allt i grytan och kotlettraden ovanpå. Kärna ur och skär äpplet i grova klyftor och lägg dem runt köttet. Strö över russin och dadlar och häll på äppeljuicen. Sätt på locket och ställ in i kall ugn.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå inne i ca 1 1/2 timme. Ta av locket de sista 15 minuterna så att köttet får lite färg. Skär upp kotlettraden i portionsbitar och servera med tillbehören och den goda skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.