Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad och elegant rätt med finstämda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken, ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Krydda fisken runtom med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Fräs lök, fänkål och morot med 1 msk smör i en stekpanna med lock några minuter. Häll på vinet och lägg i fisken. Låt sjuda under lock 6-8 minuter, tills fisken är färdig.
  3. Ta upp fisken med en hålslev och lägg åt sidan. Blanda ner färskosten, rör om och låt koka upp. Salta och peppra. Häll av och pressa potatisen. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen med grönsaker. Garnera med dillvippor och servera den pressade potatisen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.