Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna baguetter

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jag har funderat länge på hur receptet ska vara, men jag har äntligen listat ut det. Jag har jobbat med detta recept i ca 6 år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Slå på vatten, salt och olja.
  3. Rör ut jästen så att den är helt löst.
  4. Blanda ner mjölet lite i taget.
  5. Ta upp degen och knåda ca 5 minuter så att den blir smidig.
  6. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie.
  7. Låt jäsa 2-2½ timme.
  8. Skälp upp degen på bakbordet och dela den i tre lika delar.
  9. Vrid degen till baugetter och lägg på baugettplåt eller vanlig plåt.
  10. Grädda 12-15 minuter i 225°C.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.