Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna baguetter

 
Skriv ut

Väldigt goda baguetter, går bra att frysa och även rosta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt och honung, häll på vattnet och rör om tills allt är löst.
  2. Tillsätt havregryn och låt stå några minuter, tillsätt mjölet. Arbeta degen några minuter.
  3. Jäs degen ca 4 timmar, slå lite på degen efter 2 timmar.
  4. Värm ugnen till 275 grader. Häll ut den jästa degen på ett väl mjölat bakbord, knåda inte.
  5. Dela degen i två delar med en vass kniv. Tag varje del med mjölade händer och vid åt varsitt håll, lyft över till plåt. Skåra brödet med en vass kniv. Låt jäsa på plåten 10-15 minuter.
  6. Grädda i ungen 15 minuter, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.