Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna rödbetsbaguetter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Bröden blir fint rödprickiga av rödbetorna. De passar bra att servera till en god höstsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt kokt vetekross, rivna rödbetor, salt, olja, honung och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Forma degen till avlånga bullar som vrids. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.