Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna smördegsstänger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Går snabbt att fixa till när man behöver något att bjuda ¨på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut degplattan (25x42 cm) och pensla den med uppvispat ägg. Riv både mandelmassan och nougaten och strö det över plattan.
  2. Vik ihop plattan längs med i knappt tre delar (så att man får lite längd på stängerna), pensla med ägg igen.
  3. Skär ut remsor och vrid dem till stänger. Lägg på bakpappersklädd plåt och strö över flagad madel och lite strösocker. Grädda i 225 grader ca 8 min. Stängerna är godast nybakade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.