Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskykryddad honungskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta är en litet annorlunda mjuk kaka som ska stå några dagar för att ta smak av whiskyn. Skär den i tunna skivor och bred ev tunt med smör på. Kakan innehåller inte ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i whiskyn. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör smöret fluffigt med honungen. Blanda ned mjölet i sockersmöret växelvis med mjölken och rör ned whiskyrussinen. Häll smeten i formen och grädda den ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Prova med en sticka.
  3. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den stå övertäckt på sval plats åtminstone ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.